Uw website of webshop is een van de belangrijkste impressies van uw bedrijf geworden, hier hoort natuurlijk een bepaalde vorm van inzicht bij. Bij een fysieke winkel of kantoorpand kunt u bezoekers vragen naar hun ervaringen, bij een website is deze drempel een stuk hoger. Daarom is het van belang tools als Google Analytics maximaal in te zetten, om zo niet alleen meer inzicht te krijgen in hoeveel bezoekers u krijgt, maar ook wat ze doen. Zo kunt u uw website verbeteren om uiteindelijk meer omzet te genereren. Wie wil dat nu niet?

Bezoekers in Analytics

De eerste functie van Analytics wijst voor zich. Deze toont aan op welk moment er de meeste bezoekers op uw website te vinden waren en op welke pagina’s. Deze functie gaat gepaard met inzicht in het bounceratio en het aantal minuten dat iemand de pagina bekijkt. Doormiddel van deze drie gegevens krijgt u een inzicht in wat de ervaring van de eindgebruiker is ten opzichte van uw website, met als belangrijkste om te onthouden; hoe hoger het bounce-ratio, hoe problematisch de ervaring van de eindgebruiker. Vaak voldoet de website dan niet aan de verwachting van de lezer, waardoor deze besluit uit te stappen. Dit kan komen door een gebrek aan inhoud, een trage website of bijvoorbeeld geen afbeeldingen op de pagina. Meer weten of hoe u de gebruikerservaring van uw website kunt verbeteren? Neem dan contact met ons op, Muurstraat helpt u graag verder.

Doelgroep statistieken

Wanneer u weet dat uw website bezocht wordt, wilt u vervolgens natuurlijk weten wie uw website bezoeken. Namen en rugnummers moet Google Analytics u schuldig blijven, maar het geeft een goed inzicht in uw doelgroep. Zo kunt u filteren op interesses van uw bezoekers, leeftijd, woonplaats, taal of apparaat. Zo kunt u snel inzichtelijk maken wie de populairste afnemer is van uw website om hier op in te spelen. Een Frans talige website die voornamelijk Engelse bezoekers trekt, kan bijvoorbeeld denken aan een vertaalde variant.  Daarnaast geeft Analytics ook per doelgroep aan hoe deze zich verhouden tot uw website. Google Analytics geeft bijvoorbeeld erg duidelijk weer welke doelgroep het langst op uw website blijft hangen, of juist het tegenovergestelde. De mogelijkheden wat betreft doelgroep-analytics zijn bijna eindeloos. We vertellen u hier dan ook graag meer over in een persoonlijk gesprek!

E-Commerce: meer omzet

Wanneer u uw website inzet als webshop, kunt u via Google Analytics naast de gebruikersstroom (hoe bezoeker X op pagina Y via pagina Z terecht kwam), ook het aantal conversies zien. Zo kunt u gemakkelijk prognoses maken voor de toekomst of het bestelling-proces optimaliseren. Momenteel werkt Muurstraat aan een optimalisatie traject van de betalingsmodule van een klant, waar wij Google Analytics ook voor hebben ingezet. Google Analytics geeft vervolgens inzicht in de meest populaire productcategorieën, een verhouding van bezoekers v/s aankoop en zelfs een soort route-beschrijving van de aankopen van klanten. Erg handig om meer inzicht in uw webshop te krijgen en zo uw bedrijf te optimaliseren!

Content analyseren

Beschikt u over een website die voornamelijk content produceert, zoals een blog of nieuwssite? Google Analytics biedt dan ook voor u een tal aan functionaliteiten. De mooiste is misschien wel het pagina overzicht, die per geplaatste pagina of artikel weergeeft hoeveel mensen deze hebben bezocht, hoe lang ze op de pagina hebben besteed en waar ze vervolgens naar toe gingen op de website. Misschien stapten ze uit en gingen ze naar een andere website, ook dit kunt u terug vinden in Google Analytics. Op deze manier kunt u uw website peilen en zien welke content aanslaat bij de doelgroep of juist het tegenovergestelde. Wanneer uw website maximaal is toegestemd op de doelgroep, zal deze beter aanslaan en zo meer renderen.

 

Bent u enthousiast geworden over Google Analytics? Neem dan contact op met Cloud24, wij leggen u graag vrijblijvend uit wat Google Analytics kan betekenen voor uw organisatie! Klik hier voor onze contactpagina.

 

Summary
Google Analytics: de vier belangrijkste functies voor elke ondernemer!
Article Name
Google Analytics: de vier belangrijkste functies voor elke ondernemer!
Description
Google Analytics inzetten voor uw bedrijf? U leest handige tips & weetjes in onze nieuwste blog! Cloud24 helpt u graag verder.
Author
Publisher Name
Cloud24
Publisher Logo