Internet is niet meer weg te denken uit uw marketingstrategie en social media neemt dan ook een steeds belangrijkere positie in om uw klanten van dienst te zijn. Cloud24 begrijpt dit en helpt u graag op weg, door vijf vragen voor te leggen om uw perfecte strategie te bepalen.

Waarom Social Media inzetten?

Naast het belang van een goede online presentatie van uw onderneming door middel van een website, kunt u social media zien als uw online etalage. U kunt hier niet alleen uw diensten presenteren, maar ook in contact komen met uw doelgroep en doormiddel van promoties uw sales opschroeven.
De mogelijkheden van Social Media zijn oneindig en als bedrijf kunt u vrijwel niet meer zonder!

Levert u diensten of producten?

Een belangrijke vraag om te stellen bij het inzetten van Social Media is wat uw bedrijf precies doet. Bij het verlenen van diensten zal uw Facebook, LinkedIn of Instagram-kanaal anders moeten worden ingezet dan bij de verkoop van producten. Denk hierbij aan de promotie van producten, of een informerend artikel over uw diensten. Het plaatsen van een succesvol ontwikkelde website, uitgevoerd voor een opdrachtgever, of een nieuw geplaatste keuken bij een tevreden klant. Voor beide profielen zal een andere strategie moeten worden ingezet, afhankelijk van de dienstverlening van uw bedrijf.

Social Media voor informatie of service?

Wilt u uw Social Media inzetten om klanten of nieuwe klanten te informeren over uw bedrijf, of juist om service te verlenen aan nieuwe klanten? Ook in dit geval zit er een groot verschil in de inrichting van uw pagina, de berichten die geplaatst worden en het doel van de pagina. Dit is iets wat de accountmanagers van Cloud24 samen met u vaststellen, om een duidelijke strategie uit te kunnen zetten voor de Social Media van uw bedrijf.

5 vragen over social media

Wie is uw klant?

Om een duidelijke targetting te kunnen vaststellen van uw pagina en eventuele promoties goed te kunnen richten op de juiste doelgroep, is de vraag ‘wie is uw klant?’ van uiterst belang. Betreft het Business-2-Business, Consumermarketing of beiden? Stelt u zichzelf deze vraag en Cloud24 helpt u op weg met het bereiken van uw klantenkring, om uw bedrijf zichtbaar te maken en verkoopcijfers in de lift te helpen!

Wat wilt u bereiken?

En de belangrijkste vraag die de bovenstaande vragen eigenlijk samenvat; waarvoor wilt u Social Media inzetten? Wanneer we een duidelijk antwoord hebben gevonden op deze vraag, kan Cloud24 een maatwerk strategie voor u opmaken, van content tot promotionele-acties. Zo komen we vanuit een goede samenwerking met heldere communicatie, tot het beste resultaat voor u als ondernemer en uw bedrijf.