Microsoft heeft binnen het Insider-programma een uitgebreidere ‘do not disturb’-modus gebouwd voor Windows 10. De functionaliteit, die Microsoft Quiet Hours noemt, stelt de gebruiker in staat om tussen vooraf ingestelde tijden geen notificaties of andere onderbrekingen te ontvangen.

De nieuwe functionaliteit zit in build-nummer 17074 van Windows 10, en is vooralsnog alleen te gebruiken voor gebruikers die deelnemen aan het Insider-programma en zich hebben ingeschreven voor de zogenaamde Fast Ring. Met Quiet Hours worden gebruikers niet lastiggevallen met notificaties op tijden dat zij dat niet willen, of wanneer zij bijvoorbeeld hun pc gebruiken voor een presentatie.

Ook wordt Quiet Hours automatisch aangezet bij het spelen van bepaalde games, en is het na het uitzetten van de functionaliteit mogelijk om te zien welke notificaties er zijn gemist. Overigens zijn er uitzonderingen te maken, waardoor notificaties van bepaalde mensen wel te zien zijn ondanks dat Quiet Hours aanstaat. Momenteel zit in Windows 10 alleen nog maar een switch om Quiet Hours aan en uit te zetten, zonder verdere mogelijkheden tot aanpassingen.

In build 17074 van Windows 10 zitten nog meer nieuwe functies, waaronder voor Edge. Zo is het mogelijk om automatisch creditcardgegevens in te vullen en is er een aangepaste viewer voor pdf- en epub-content. Verder heeft Microsoft nog een aantal instellingenmenu’s aangepast en zijn er verbeteringen voor handgeschreven tekst. Er zijn nog meer veranderingen; op zijn blog heeft Microsoft een volledig overzicht geplaatst van de veranderingen in build 17074.

Bron: Tweakers.net

Terug naar nieuws